Wanneer kan je Hortensia planten?

Wanneer kan je Hortensia planten?

Je kan hortensia’s planten op zowat elk moment van het jaar (als het niet vriest) maar de beste periode is, net zoals voor het snoeien van de hortensia, in maart-april.

Wanneer en wanneer snoeien Hortensia?

Wanneer en hoe hortensia snoeien, zoals onder andere boerenhortensia, klimhortensia en eikenbladhortensia: Knip alleen in het vroege voorjaar de dode bloemen weg en snoei hierbij vlak boven de bovenste nieuwe bloemknoppen.

Wanneer snoeien de hortensia Annabelle en de pluimhortensia?

Wanneer en hoe hortensia ‘Annabelle’ en de pluimhortensia snoeien: Knip bij de hortensia Hydrangea arborescens en Hydrangea paniculata alle takken jaarlijks in het vroege voorjaar sterk terug. De hortensia zal hetzelfde jaar alweer bloeien, en dankzij het snoeien extra rijk. Lees hier meer over het snoeien van de pluimhortensia.

Wat is de juiste afstand tussen hortensia’s?

De juiste afstand om Hortensia’s te planten is: 75 cm tussen de planten, of. 2 tot 3 Hortensia’s per m2 (vierkante meter) Met regelmatig water geven, bemesten en snoeien groeien de Hortensia’s snel uit tot een prachtig volle struik. En zijn de ‘gaten’ tussen je Hortensia planten verdwenen.